Savanyú csípős leves recept

Hozzávalók:

  • tofu – kis kockákra vágva
  • illatosgomba – apróra vágva, min. 6 órán át beáztatott
  • fafülgomba – farészektől megtisztított és min. 6 órán át beáztatott
  • vegyes zöldség
  • fokhagyma
  • sötét szójaszósz – 4 kanál
  • chili mártás – 2 mokkáskanál
  • ecet – 2 kanál
  • rizsbor – 4 kanál
  • cukor – ízlés szerint
  • glutanát
  • keményítő
  • tojás – fejenként 1 db
  • újhagyma vagy metélőhagyma

Forró vízbe kevés olajat teszünk, majd beletesszük a tofut, a beáztatott illatosgombát a levével együtt, a glutanátot, az ecetet, a szójaszószt, a rizsbort és a chili mártást. Jól elkeverjük és felforraljuk. Forrás után hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát, majd miután egy kicsit puhultak, a megtisztított és beáztatott fafülgombát is beletesszük. Mielőtt teljesen megpuhulna minden hozzávaló, belekeverjük a keményítőt is. Végül a tojást spirálisan beleöntjük.
Metélőhagymával vagy újhagymával díszítjük.
Jó étvágyat!

Horváth Gergely

A recept a 2004-es nyári taiji edzőtáborban, Han Mester által készített leves alapján készült.